Logo Schildersbedrijf Jos Loonen
Logo Jos Loonen

Vergulden met bladgoud

Soms is wél alles goud wat er blinkt. Als u uw objecten laat vergulden met bladgoud bijvoorbeeld. Denk hierbij aan klokken, sierhekken of kunstwerken. Schilders- en goudrestauratie bedrijf Jos Loonen kan nagenoeg alles vergulden met bladgoud.

Maar wat is vergulden met goud eigenlijk? Vergulden is het aanbrengen van een flinterdun laagje bladgoud ter decoratie of bescherming van een object of voorwerp. Deze techniek wordt veelvoudig toegepast op bijvoorbeeld kerkhanen, kerkorgels, wijzerplaten, wapenschilden, hekwerken & gevelstenen. Maar ook het vergulden van voorwerpen is mateloos populair. Het aanbrengen van een laagje bladgoud dient namelijk niet alleen ter decoratie, maar ook ter bescherming van een object.

U kunt uw voorwerp als het waren vereeuwigen met een laagje bladgoud. De unieke uitstraling en glans van bladgoud is niet te evenaren met bijvoorbeeld goudverf of andere decoratietechnieken.

Vergulden van voorwerpen

Met bladgoud is het ook mogelijk om objecten een nieuwe uitstraling te geven. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Heeft u bijvoorbeeld een bepaald beeldje dat u een nieuwe uitstraling wilt geven met een laagje bladgoud of een voorwerp met een bijzondere betekenis dan is dit mogelijk. Het vergulden van voorwerpen is een van onze specialisaties en wij informeren u graag over de mogelijkheden hiervan.

Vergulden op metaal, hout en steen

Er is bijna geen enkel materiaal dat we niet kunnen vergulden. Of het nou gaat om het vergulden van metaal, hout of steen, het is allemaal mogelijk. Wij vergulden zelfs complete muren in uw interieur voor een bijzondere en luxe uitstraling. Op deze pagina kunt u verschillende foto’s vinden van werk dat wij hebben uitgevoerd op het gebied van het vergulden van voorwerpen en interieur objecten.

Hier kunt u een greep zien uit het werk dat wij reeds hebben geleverd en wellicht inspiratie opdoen voor ideeën binnen uw interieur. Wij geloven dat ieder project en iedere klant uniek is en leveren altijd maatwerk. Mocht u vragen hebben over een te vergulden object kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

× Home Over ons Bladgoud restauratie Vergulden met bladgoud Pers Contact